Announcement

Collapse
No announcement yet.

New amazing Consist Editor for OR and MSTS for FREE

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
First Prev Next Last
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • GokuMK
    replied
    New version: http://koniec.org/tsre5/data/TSRE5_v0.6957.exe

    0.6957:

    - fixed bug when fog density is not always good in CE

    Leave a comment:


  • derekmorton
    replied
    Originally posted by conductorchris View Post
    Is is a sign of the video card not functioning as it should? When I gave the laptop a rest and let it cool down, the consist editor then displayed graphics normally. Without a reboot.
    Christopher
    Your laptop most likely has 2 graphics cards.
    A 2d card for the desktop and small programs.
    A 3d card for 3d stuff, games, MSTS, open rails, TSRE.

    What using the 3d card, it WILL get hot as you found out.

    Leave a comment:


  • GokuMK
    replied
    For me works fine all the time.

    1. Do a clean install of .6956
    2. Restart computer.

    If you still have bad graphics:
    1. Set in settings.txt:
    fogDensity = 0.0
    This is new parameter in TSRE introduced in .695 version. Don't know why the new fog doesn't work as expected for you in CE.

    2. And if this doesn't work also, you can disable the broken fog in shader file tsre_appdata/0.695/shaders/StandardBloom.vs
    Replace:
    fogFactor = abs(fogFactor);
    with:
    fogFactor = 0;
    Edit: ok, I found the bug, so no need for trying above options.
    Last edited by GokuMK; 03-03-2018, 05:32 PM.

    Leave a comment:


  • conductorchris
    replied
    I have also had this problem recently but it seemed to be related to times when my laptop was hot. TSRE does make my laptop run hot. Is is a sign of the video card not functioning as it should? When I gave the laptop a rest and let it cool down, the consist editor then displayed graphics normally. Without a reboot.
    Christopher

    Leave a comment:


  • crstagg
    replied
    Originally posted by GokuMK View Post
    I saw this once. Do you have it every time you start TSRE?
    Working with 2 batch files one opens 6955 other opens 6946.
    Run 6955 and it opens with BAD graphic. Then open 6946 and it opens with Good.
    Close both.
    Run 6946 first and it opens with Good graphics. Run 6955 and it runs some times good sometimes bad. .

    Opening 6955 alone = Bad graphics consistently.

    Leave a comment:


  • Scandic
    replied
    I also have this problem occasionally.
    Not always, but now and then.
    Attached Files

    Leave a comment:


  • GokuMK
    replied
    I saw this once. Do you have it every time you start TSRE?

    Leave a comment:


  • crstagg
    replied
    What happened to the color pallet?

    TSRE5 ver 6955 on left and version 6946 on right.
    Both versions open on the screen at the same time.

    Click image for larger version

Name:	6955.JPG
Views:	1
Size:	79.9 KB
ID:	2196603

    Leave a comment:


  • wcl
    replied
    Okay, well, that did it....Thank you guys for all the help

    Leave a comment:


  • Vince
    replied
    Installing in any \Programs Files folder is a guarantee of trouble. NOT kidding.

    regards,

    Leave a comment:


  • wcl
    replied
    I will have to somehow cut and paste it into the C: thing then....So would that be the reason why I can't get this consist editor working?

    I tried downloading the one thats recently posted on here, but its the route editor one and not the consist editor one...Where can I get the download link for the consist editor one??

    Leave a comment:


  • ebnertra000
    replied
    wcl,

    I put mine in C:/MSTS. It's been perfectly fine there. I would advise against having...really...anything in Program Files, unless you don't mind the security system having trouble with it.

    If you still plan to use MSTS, the registry may need to be updated if you move it. I'm not an expert on the subject, but it's a thought. I suspect someone else around here would be better suited to tell you that. OR will just have to be redirected to the proper address to find your stuff - that's easy enough

    Leave a comment:


  • wcl
    replied
    So I take it I have to cut my Train Sim folder from here C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator and stick it where?? I do't have any other place to put it...

    Leave a comment:


  • slipperman
    replied
    Hi wcl,
    Please do not put ANYTHING to do with train sims in C:\Program Files (x86) or C:\Program Files!!

    If you do, you will, for ever be having problems.

    Cheers,
    Ged

    Leave a comment:


  • wcl
    replied
    Click image for larger version

Name:	222.jpg
Views:	1
Size:	65.4 KB
ID:	2196523

    Leave a comment:

Working...
X