Announcement

Collapse
No announcement yet.

Slovenska Strela M290 Slovakia Arrow... need help .eng

Collapse
X
Collapse
First Prev Next Last
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Slovenska Strela M290 Slovakia Arrow... need help .eng

    Train seems to be stuck and despite of being in the forward full speed won't move. I am also working out various errors in this code. Currently there is something that is causing it to flag the last line of the eng file,
    Attached Files
    Last edited by rudedog97; 01-29-2024, 06:50 AM.

    #2
    Hi,
    Between original line numbers 190 & 191 - insert : Light (
    Original line 368 - ( Light should be changed to : Light (
    Between original lines 495 & 496 - insert : )
    Original line 507 - Sound ("M290strelaeng.sms") - duplicate line not required - remove this line
    Original line 508 - replace ( with )
    Original line 853 - ) - spurious close bracket not required - remove this line

    Caveat - I have not run this file in MSTS so there may be more errors.
    Several entries show coment in place of comment which may cause problems with MSTS

    Cheers,
    Ged

    Comment


      #3
      OK now it is flagging 368. I will re-post the file here in a second with the corrections that I got from you. Now just fixing the Coment to comment

      Comment


        #4
        I made all the changes now just stuck on line 368.

        Comment


          #5
          actually I found a double bracket and now something is out of line because it says 994...which does not exist

          Comment


            #6
            Update: Thanks for all of the help yesterday but, now I am stuck with an error on line 368. I assume there is no tool that can help with brackets or to troubleshoot the .eng file? If anyone can spot what the issue is. Line 368 is a bracket. To me it looks like it is where it should be. Please help.

            Comment


              #7
              Hi Rudy,

              Please post your latest eng file.

              Comment


                #8
                Thanks..its flagging 368

                Attached Files

                Comment


                  #9
                  You have not fixed any of the issues pointed out by Ged?
                  Or you posted an old file by mistake.
                  Last edited by derekmorton; 01-29-2024, 02:42 PM.

                  Comment


                    #10
                    Hi,
                    I've applied the following fixes to your file :
                    A. Line 357 - 'State' should be 'States'
                    B. Line 456 - requires a close bracket - ')'
                    C. There are two 'Cabview' entries on lines 564 and 626 - I've commented out the one on line 564
                    D. Line 593 - invalid comment line - replaced quotes ("") with open and close brackets.
                    E. Line 855 - close bracket not required - removed.

                    I 'transplanted' your .eng file into my default Class50 and it runs OK.

                    I note there are two Inside View entries, but MSTS doesn't seem to complain so I've left them!

                    I've given the file a different name so you can compare it with your original.

                    Cheers,
                    Ged
                    CSD_M290_Slovenska_Strela (fixed).txt
                    Attached Files

                    Comment


                      #11
                      Slipperman you are my hero!!!!! I owe you huge. I have spent hours on this thing trying to figure out where the problem is. Now I have two more issue with this file.

                      1. No errors but the train does not move even on full throttle and direction

                      2. My sounds are not working. In the package, I have the sounds inside the sound folder located in the Strela folder, not in the common folder. I lowered the quality to 8,000 but could never get the sounds to work...or work right.

                      3. Where does MSTS pull the description of the train?

                      Thank-you so much
                      RUdy
                      Attached Files

                      Comment


                        #12
                        file fixed now just having a few other issues...moslty getting it to move.. see above comment for the list

                        Comment


                          #13
                          Thanks again, if you are up to it, I also posted the issues. The biggest is it won't move. Not sure if that is a friction issue.

                          Comment


                            #14
                            Hi Rudy,
                            Glad to help, but I can't do anything about the sounds (because I don't have them!).

                            I only tested in MSTS to ensure the .eng file was valid, syntactally.

                            It only runs very slowly at full throttle in Open Rails, even though the Engine and Train brakes are released, but I found there are two 'MaxPower' entries, on line 547 - MaxPower ( 246kW ) and line 628 - MaxPower ( 601 ). By removing line 628, the loco runs better in OR, but only you'll know if it's right (or not) !!

                            Cheers,
                            Ged

                            Comment


                              #15
                              I will look at the lines. I uploaded the entire package in a zip file right under your fixed eng file on here. We placed the sounds in the M290 sounds folder not in the common folder. I am pretty sure they are referenced correctly but maybie I missed something.

                              Comment

                              Working...
                              X