Announcement

Collapse
No announcement yet.

Route Riter Error, Please read here!

Collapse
Only viewable if you're a logged in user
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
First Prev Next Last
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Route Riter Error, Please read here!

    I install the route riter 7.6 version. When i run the route riter message appear thatyou do not appear to have a java run time system on your pc, this program will not run until this is not fixed . But i installed the java software are java 7 update 25, java SE development kit 7 update 21, java(TM) SE development kit 7 update 3, javafx 2.0.3 SDK, javafx 2.2.4


    Please help me

    thanks
    Last edited by BNSF1959; 07-25-2013, 11:54 AM. Reason: Sticky and changed the title.

    #2
    Go to the RouteRiter FAQ..(In the HELP tab).it gives you directions on how to cure this issue. Doesn't ANYONE read documentation anymore? This is a common issue with Vista, Win7 and Win8. This applies to the startup scripts run by the utility when it opens and to the "TSutilities" portion of the program...for some reason, RouteRiter can't find the appropriate Java files in the classes folder to reference.. From the FAQ: "From v7.0.23 on, Route_Riter automatically runs a java script on startup, and will advise you if Java/TsUtils are not working. At which time Route_Riter will close.
    TsUtils is normally installed in the Route_Riter\TsUtils folder, but if you have installed Java and it still does not work, you should go to the Java folder, normally at c:\Program Files\Java\jre or in 64 bit systems to c:\Program Files (x86)\Java\jre, in which are subfolders bin and lib. Make a new folder 'classes' which will then appear between these two and copy the contents of the TsUtil folder into this new Classes folder. After which TsUtils should run OK" This step also cures the shutdown that occurs when you first start RouteRiter and will eliminate the error message.
    Last edited by frankoburns; 07-23-2013, 11:17 AM.
    I'm like an old SD9; It Growls, Howls & squeaks...but it will run forever!

    Comment


      #3
      Originally posted by frankoburns View Post
      Go to the RouteRiter FAQ..(In the HELP tab).it gives you directions on how to cure this issue. Doesn't ANYONE read documentation anymore? This is a common issue with Vista, Win7 and Win8. This applies to the startup scripts run by the utility when it opens and to the "TSutilities" portion of the program...for some reason, RouteRiter can't find the appropriate Java files in the classes folder to reference.. From the FAQ: "From v7.0.23 on, Route_Riter automatically runs a java script on startup, and will advise you if Java/TsUtils are not working. At which time Route_Riter will close.
      TsUtils is normally installed in the Route_Riter\TsUtils folder, but if you have installed Java and it still does not work, you should go to the Java folder, normally at c:\Program Files\Java\jre or in 64 bit systems to c:\Program Files (x86)\Java\jre, in which are subfolders bin and lib. Make a new folder 'classes' which will then appear between these two and copy the contents of the TsUtil folder into this new Classes folder. After which TsUtils should run OK" This step also cures the shutdown that occurs when you first start RouteRiter and will eliminate the error message.
      Thanks

      this work

      Comment


        #4
        Thank you Frank, It worked like a charm! Yes, I should know about this but I had trouble finding the Help section but you just put it in front here to make it easier.
        sigpic
        My Facebook Page
        Rails of the World Forum
        Mophouse-MLTDownloads Froum

        Comment


          #5
          Ken, I think it would be appropriate to use this as a "sticky" for serious RR users.. I had that issue when Win 7 came out.. so had it solved back then..

          And thank you Frank as well!
          Dave Edwards

          [SIGPIC][/SIGPIC]

          Comment


            #6
            Sticky done and changed the title.
            sigpic
            My Facebook Page
            Rails of the World Forum
            Mophouse-MLTDownloads Froum

            Comment

            Working...
            X