Announcement

Collapse
No announcement yet.

Echo on my own sounds

Collapse
X
Collapse
First Prev Next Last
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Echo on my own sounds

    Dear friends of the forum, of this healthy vice of
    simulator, first MSTS and now all the improvements
    through Open Rails, I enjoy a lot and I've spent
    very good moments in front of my screen
    computer, an important area of ​​that enjoyment, is
    the sound in the wagons either cargo or passengers,
    I've been using sounds downloaded from the forum for a long time,
    or from other websites, the issue is that from time to date
    I started experimenting with editing my own sounds
    at 1440 Kbps, which gives them a sharpness and sound very
    pleasant, without falling into excessive volume to avoid distortions
    and that sounds bad, so things have come enjoying my own
    wav, edited from YouTube, but there is something that I could not avoid
    by putting the same sound to a whole load composition (goods)
    or passenger, and it's the damn ECO effect, when I bring my train from
    away, and turning the camera, which is fascinating, but the echo, is the one that ends
    spoiling the sounds, although you can avoid the echo, listening from above
    of the car or car. Obviously you can not do just that kind of view, and
    It's nice to circulate the entire train in front of the camera, but as I said before,
    echo, ends up ruining the very good sound of my own wav, at 1440, Kbps, like
    "solution", I noticed that if I alternate different sounds for each wagon (what a mess
    tremendous) the echo is avoided, but some wav are to different sounds, which is not ideal
    and the other thing is to put the sound to the first car and the last one, but it's not ideal, as always
    I say I pay attention to any solution to avoid the echo, in the compositions and with
    my own sounds, cordial greetings, from, Chile, South America.
    Please excuse my awkward English,
    using only google translator,

    #2
    Your sounds are out of phase because the sim doesn't load them all precisely at the same time. What I would do is create a couple of phase-shifted versions of each clip, and tell the SMS file to select one of these streams at random. That will reduce the problem, because each car using the SMS will play a slightly different version of each file, avoiding most phasing issues. Creating a phase-shifted version of a clip is super simple, just cut off the last half or so, and paste it on to the beginning. It'll still loop fine. You could honestly cut the tail off at any point, you only really need a few hundredths of a second to suss the issue.
    sigpic

    Comment


      #3
      Dear friend, first of all thanks for answering my question and asking, I am sorry I did not answer before., Being very sincere,
      my experience in sms files, is almost null, I have only intervened
      some, "experimenting" not always having good results,
      The only thing I do is cut YouTube audio, and set different
      speeds, and then replace the LHB_WAG, I must recognize
      that I was not 100 percent clear your explanation, that's why
      I have uploaded my sounds to the web, some of which are from container wagons,
      have if I can understand better by reviewing my sounds and explaining myself
      through a kind of tutorial. As I said in my first post, my
      sounds are heard acceptably well, the only problem that bores me
      it's the damn echo that spoils the audio, when I see my freight train pass by
      in this case, I hope not for my bad English we can not give you a
      effective solution to my echo problem in my sounds, dear friend
      I leave the link to my sounds, cordially grateful if I can finally understand
      well your solution to my echo problem, sincere hugs friend,
      Link:
      http://www.mediafire.com/file/hbnpea...SOUND.rar/file

      Comment

      Working...
      X