Announcement

Collapse
No announcement yet.

3Dtrains L&N GP7 and GP9 Set

Collapse
X
Collapse
First Prev Next Last
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    3Dtrains L&N GP7 and GP9 Set

    I just got the 3DTrains GP7 / GP9 set.

    All the A#_Number.ace files have the number tran's out.
    I corrected the ace, but the engine number still does not show in Open Rails,
    It does show in shape viewer and it does show in MSTS though.
    Also, the front and rear cab windows do not see through into the cab also, but the side windows do?
    Any ideas why?????

    Pictures and Open Rails error log below:

    Shape Viewer



    MSTS



    Open Rails




    Open Rails found these errors with the engines:

    Warning: Found a suffix '/m/s' which could not be parsed as a Resistance unit in F:\1MSTS-Train-Sim-MONON-2\trains\trainset\3DTrains_GP9_LN1\GP7_LN_402.eng: line 40

    Warning: Found a suffix '/m/s' which could not be parsed as a Resistance unit in F:\1MSTS-Train-Sim-MONON-2\trains\trainset\3DTrains_GP9_LN1\GP9_LN_501.eng: line 40

    Warning: Found a suffix '/m/s' which could not be parsed as a Resistance unit in F:\1MSTS-Train-Sim-MONON-2\trains\trainset\3DTrains_GP9_LN1\GP9_LN_513.eng: line 40

    Warning: Found a suffix '/m/s' which could not be parsed as a Resistance unit in F:\1MSTS-Train-Sim-MONON-2\trains\trainset\3DTrains_GP9_LN1\GP9_LN_517.eng: line 40

    Warning: Found a suffix '/m/s' which could not be parsed as a Resistance unit in F:\1MSTS-Train-Sim-MONON-2\trains\trainset\3DTrains_GP9_LN1\GP9_LN_519.eng: line 40

    Warning: Found a suffix '/m/s' which could not be parsed as a Resistance unit in F:\1MSTS-Train-Sim-MONON-2\trains\trainset\3DTrains_GP9_LN1\GP9_LN_520.eng: line 40

    Warning: Found a suffix '/m/s' which could not be parsed as a Resistance unit in F:\1MSTS-Train-Sim-MONON-2\trains\trainset\3DTrains_GP9_LN1\GP7_LN_432.eng: line 40

    Warning: Found a suffix '/m/s' which could not be parsed as a Resistance unit in F:\1MSTS-Train-Sim-MONON-2\trains\trainset\3DTrains_GP9_LN1\GP7_LN_436.eng: line 40

    Warning: Found a suffix '/m/s' which could not be parsed as a Resistance unit in F:\1MSTS-Train-Sim-MONON-2\trains\trainset\3DTrains_GP9_LN1\GP7_LN_453.eng: line 40


    Line 40 is a friction stting though:

    Friction (
    1224N/m/s 0 0.7mph 18.51/m/s 1.79
    5.1N/rad/s 1 -1rad/s 0 1
    )
    Attached Files
    Last edited by Rick-MONON; 05-28-2019, 01:41 AM.
    Rick

    http:\\mononrr.com

    MONON-2

    sigpic

    #2
    Rick

    Change

    Friction (
    1224N/m/s 0 0.7mph 18.51/m/s 1.79
    5.1N/rad/s 1 -1rad/s 0 1
    )

    to look like this adding the missing N

    Friction (
    1224N/m/s 0 0.7mph 18.51N/m/s 1.79
    5.1N/rad/s 1 -1rad/s 0 1
    )

    that should get rid of the error messages and those may be the reason for the other prob

    Processor: Intel 13th Gen i5-13400F, - Mobo: MSI PRO Z790-P​, - OS: Win 11 Prof 64bit. - Memory: Corsair Vengeance 64GB​ Ram, - Graphics MSI RTX 4060 Ventus 2x Black OC 8GB, - Sound: Asus STRIX SOAR Gaming Soundcard​, - Storage: 7TB SSD's. - Case: BeQuiet! Pure Base 500 Black​.

    Comment


      #3
      Thanks Bernard

      No change on the number boards and windows not showing in Open Rails.

      I then checked my 3DTrains GP9 SP and EL models.

      The EL GP9 has the same problem.

      But the SP GP9 is ok......

      But it did fix the error log alright.
      Last edited by Rick-MONON; 05-28-2019, 08:01 AM.
      Rick

      http:\\mononrr.com

      MONON-2

      sigpic

      Comment


        #4
        FIXED IT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        The 3Dtrains GP9 sets probably most have this issue with Open Rails.

        The GP9 SP did not have the issue though.

        Issues with the sets are:

        The engine shape file needs two Prim States changed.

        3 ace files need the Alpha channel added, they are missing the alpha pictures......

        And they need the eng file corrected for the Friction values (that Bernard mentioned), but this did not effect why the engine did not display properly in Open Rails.

        I will post the changes needed today......
        Last edited by Rick-MONON; 05-28-2019, 09:14 AM.
        Rick

        http:\\mononrr.com

        MONON-2

        sigpic

        Comment


          #5
          Actually, kinda hard to post the changes without posting the picture of the alphas, if you need yours fixed, just pm me.

          But for the clever ones, here it is:

          prim_state Number_Bright ( 00000000 0
          tex_idxs ( 1 6 ) 0 2 0 0 1

          change it to:

          prim_state Number_Bright ( 00000000 1
          tex_idxs ( 1 6 ) 0 2 1 0 1



          prim_state Plate ( 00000000 0
          tex_idxs ( 1 7 ) 0 0 0 0 1

          change it to:

          prim_state Plate ( 00000000 1
          tex_idxs ( 1 7 ) 0 0 1 0 1



          prim_state Main_Shine ( 00000000 0
          tex_idxs ( 1 2 ) 0 1 0 0 1


          change it to:

          prim_state Main_Shine ( 00000000 1
          tex_idxs ( 1 2 ) 0 1 1 0 1


          Texture changes:
          add alpha to
          A1_Main1.ace
          A1_Main2.ace

          add alpha and name plate and number to
          A1_Number.ace

          I used the alphas from the SP GP set and just added the correct alpha for the number file that 3DTrains usually uses on their F Unit sets.
          Rick

          http:\\mononrr.com

          MONON-2

          sigpic

          Comment


            #6
            Thanks a lot for the detailed explanation!

            Uli

            Comment

            Working...
            X