Announcement

Collapse
No announcement yet.

How do you deal with the NAVS car files???

Collapse
X
Collapse
First Prev Next Last
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    How do you deal with the NAVS car files???

    I have downloaded the INLAND STEEL sets of the 100 ton NAVS hopper cars. I put all the folders (NAVS_100T4_INLX, NAVS hopper_100t_Quad_type1_base, NAVS freight car sounds and NAVS core/locomotive sounds) into the TRAINS folder.

    I know, before somebody jumps, I AM using Open Rails to run, and the two GOKU Editors as required.

    I see the listings of the WAG files in the Consist Editor for the 4 Inland hoppers, but the thumbnail picture of the car does not show in the right pane when the car is selected from the list. Is that not supposed to happen because of the DDS files instead of ACE??? Or are the cars actually there to fall into a consist??

    ............or am I missing something, as the 4 INLX car file only has WAG (LD, MT) and 2 DDS files......no S or SD???

    Thanks for your help to straighten this out, but this new method stuff is "killing" after you've spent many years working things the other way. Still can't understand what they've done to the text in the WAG and ENG files
    Doug

    Happiness is when the AI-trains appear where you want them to

    #2
    Do you have a folder called Navs Common in your trainset folder and if so, are these 2 folders in there......

    Hopper_100T_Quad_Type1
    Include

    They would be in the folder with the base for those hoppers, which is in the file library here.
    I had a similar issue with the 3 bay coal hoppers and realized I didn`t have the base or the common files in my trainset folder. I have several different Open Rails mini route type installs (not sure if that is the right word) and I hadn`t moved the base and common files into the trainset folder.
    Mark

    Comment


      #3
      Mark:

      I have the NAVS_Common folder in the Trainset folder. Inside it has 3 folders: Audio, Include and Hopper_100t_Quad_Type1

      I also have multiple installs based on regions or countries of the routes I am using. This one has this COMMON folder in one for East Coast USA. Next to it in the same Trainset folder is the group NAVS_100T_RDG_HTG (as well as INLX files folder) None of the contents of the folders are mixed or combined.

      I get the wagon files listed, but not sure if the hoppers really are there since I don't get the "thumbnail" when I select the car

      Doug
      Doug

      Happiness is when the AI-trains appear where you want them to

      Comment


        #4
        Doug,

        I was having problems with the Conrail and RDG hoppers. They would be listed but no thumbnails, but only in 1 of the 3 installs that would use them. The other two were ok. I redownloaded the 100T Triple Type1 base, here in the library, and installed into that trainset folder and that seemed to take care of the issue.

        Mark
        Last edited by crimsonfloyd; 07-25-2022, 07:41 AM.

        Comment


          #5
          Just to clarify a bit, I have several Open Rails mini route type set ups and there are 3 that I could run these hoppers in. The PRR East, the Monon and one I call Pre Modern, mainly routes that run 1970 to 1990, pre ditch lights, no tape and no heavy graffiti. When I checked Goku`s consist editor the hoppers were fine in the Monon and Pre Modern but would show on the list for PRR East but no thumbnails.

          Comment


            #6
            The wag files reference the shapes and .inc files with the 100t triple folder in the NAVS_COMMON folder, additionally open rails does not need .SD files to work

            Comment


              #7
              Once I copied the 100t triple base and common files into the PRR East trainset folder that fixed it.

              Comment


                #8
                Well Mark.........

                Thanks for your suggestions, but I am getting nowhere with these weird files. I tried your ideas of reloading the 100t Base file folders in my Trainset folder and I still can't get the RDG cars to show up in the thumbnail window or even in a consist in the route associated with the TRAINSET folder. I also checked the OR control panel window to make sure "display DDs, in preference to ACE files" is checked.....and EL ZIPPO

                NOT the be all and end all, NOT working for me..............I'll stick with the good old Train Sim file format....runs just as good in OR
                Doug

                Happiness is when the AI-trains appear where you want them to

                Comment


                  #9
                  If you install "navs_hopper_100t_quad_type1_base.zip"

                  It will fix your issue.

                  Comment


                    #10
                    Derek:

                    I HAVE.....IT DOESN'T (READ my first post above)

                    Your link is bogus.............it keeps returning:

                    TrainSim.Com: Error 404 Page Not Found
                    The page you requested does not exist. Please try another.

                    Referring page:
                    (none)

                    Requested page:
                    /vbts/tslib....rchid=21782786
                    Doug

                    Happiness is when the AI-trains appear where you want them to

                    Comment


                      #11
                      >Your link is bogus

                      Trainsim kills its own links?

                      That file fixed the problem here?

                      If you want further help, you would need to post a log file of the running of that car.

                      Comment


                        #12
                        Derek:

                        I CAN NOT GIVE YOU ANY BLASTED LOG FOR RUNNING ANY SCENARIO
                        THESE CARS DO NOT SHOW UP IN ANY CONSIST I MAKE WITH TSRE-5 THAT IS THE PROBLEM AND REASON FOR THE POST

                        GIVE ME THE OLD FASHIONED TRAIN SIM FILES...DELIVER ME FROM THIS CRAP
                        Doug

                        Happiness is when the AI-trains appear where you want them to

                        Comment


                          #13
                          Originally posted by bootednancy View Post
                          Derek:

                          I CAN NOT GIVE YOU ANY BLASTED LOG FOR RUNNING ANY SCENARIO
                          THESE CARS DO NOT SHOW UP IN ANY CONSIST I MAKE WITH TSRE-5 THAT IS THE PROBLEM AND REASON FOR THE POST

                          GIVE ME THE OLD FASHIONED TRAIN SIM FILES...DELIVER ME FROM THIS CRAP
                          Dear bootednancy: How pleasant to see someone harken back to the bad ole days and go "FULL OTTO" <<< one suggestion, to do it properly one must use LARGE RED TYPE SmileyFace.jpg

                          Seriously, I can sympathize...learning how to use the new ".inc" files, OpenRails folders, and the other new methods introduced & accepted by the OR code can be ...well...frustrating. I know, having gone through the same learning curve about 5-6 years ago or so. Let it go for a while, sim a little, come back to it later...it really will pay to try to work through it and learn how to use the Navs files, inc files.
                          Last edited by R. Steele; 07-26-2022, 02:36 PM.
                          Cheers, Gerry
                          "A mind is like a parachute. It doesn't work if it is not open." Frank Zappa
                          It's my railroad and I'll do what I want! Historically accurate attitude of US Railroad Barons.
                          Forever, ridin' drag in railroad knowledge.
                          Audi, Vide, Tace, Si Vis Vivere In Pace

                          Comment


                            #14
                            Hi Doug,
                            As an MSTS user, I can understand your frustration - I took one look at the files and readmes and thought "What the Hell"!!
                            However, I'll assume that you've been able to follow the instructions and have ended up with 4 folders in the TRAINSET folder :
                            navs_100t4_inix, navs_100t4_inix_2, NAVS_COMMON and NAVS_Hopper_100t_Quad_Type1_BASE.

                            If so, you're almost there

                            You say that you made a consist with the TSRE5 ConsistEditor. If you saw the consist being created along the bottom panel of the program, then you're very close! Maybe you hadn't completed the File Name and Display Name boxes before clicking File and Save?

                            Cheers,
                            Ged

                            Comment


                              #15
                              Just downloaded and installed navs_hopper_100t_quad_type1_base.zip and navs_100t4_inlx.zip files.

                              TSRE-CE displays all the NAVS_INLX_100T_Quad_110## WAGs from 11002 to 11087 both the individual WAG pic and in the consist pic.

                              And BTW I did not read the instructions, I just unzipped the folders in the ZIPs to the Trainset folder.
                              Charles

                              Comment

                              Working...
                              X