Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Missing Pieces on models....

  1. #1
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    Irivne, CA
    Posts
    640

    Default Missing Pieces on models....

    [font size="1" color="#FF0000"]LAST EDITED ON Jun-12-02 AT 11:31AM (EDT)[/font][p]Ok folks, I am working on my gp60m exporting the S file with
    the GMax plugin. I am having difficulty with several things.

    First) Any pieces that aren't 'attached' or booleaned (union) to the MAIN piece disappear when the model is converted. This is frustrating because attaching and uniting, while making one solid mesh, makes texturing a pain. Do I just bite the bullet and agonize through this process or is there another way? Am I missing a step or do all the pieces need to have the LOD defined....WHAT DID I DO WRONG?

    C) When I attached a number of pieces, while the loco still was not whole, and exported just as a test. The wheels on the bus do not go round and round... why aren't the wheels animated?

    7) The rear bogie doesn't seem to want to rotate on it's pivot..

    Sixthly) Why does god hate me? ;-)

    Help me Obi-Wan Kenobi, you're my only hope....

    =|Goldenpig
    : DBeck
    =|Goldenpig
    www.facebook.com/dannybeckart

  2. #2
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    Irivne, CA
    Posts
    640

    Default RE: Missing Pieces on models....

    anyone....anyone...?

    Bueler....? Bueler....?


    =|Goldenpig
    : DBeck
    =|Goldenpig
    www.facebook.com/dannybeckart

  3. #3
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    Another Planet
    Posts
    8,619

    Default RE: Missing Pieces on models....

    Sounds as though the parts aren't set up in a hierarchy:

    MAIN
    - BOGIE1
    ---WHEELS11
    ---WHEELS12
    -BOGIE2
    ---WHEELS21
    ---WHEELS22
    -MISCPARTA
    -MISCPARTB
    -WIPERARMRIGHT1
    ---WIPERBLADERIGHT1
    -WIPERARNLEFT1
    ---WIPERBLADELEFT1

    You can display the relation to the parts by bringing up the "Display by Name" tool, and selecting the "Display Subtree" checkbox. You could also use the "Display Scematic View" window - both functions are in the Main tool tab.

    Cheers!
    Marc - 3DTrains
    http://www.3dtrains.com

    3DTrains - Home of the Feather River and Sherman Hill routes for MSTS

    Signature

  4. #4
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    Unremarkable
    Posts
    3,059

    Default RE: Missing Pieces on models....

    Don't know if GMax has this, but have you set the number of animation frames the loco will have? Might be the answer to your wheel rotation....

    Kurt

  5. #5
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    Cumming Ga
    Posts
    2,533

    Default RE: Missing Pieces on models....

    Hack is correct.

    You M U S T adhere to the modeler heirarchy requirements as laid down by the Train Sim Tech Docs. If you don't... well, you already see what happens.

    [Link Expired]
    Pete Willard

    http://www.railsimstuff.com
    3D Canvas/Crafter and Blender User
    formerly The Keystone Works (All Permissions Granted)
    In IRC at freenode #msts

  6. #6
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    Unremarkable
    Posts
    3,059

    Default RE: Missing Pieces on models....

    [font size="1" color="#FF0000"]LAST EDITED ON Jun-14-02 AT 05:51PM (EDT)[/font][p]*BUMP*

    BTW, Danny, have you seen the SF GP60M horn in the file libary?

    Kurt

  7. #7
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    Liberal, KS, USA.
    Posts
    252

    Default RE: Missing Pieces on models....

    As I understand things in Gmax all pieces must have a LOD defined as well.

    MKT1972

    [Link Expired]

  8. #8
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    Irivne, CA
    Posts
    640

    Default RE: Missing Pieces on models....

    sigh... Thanks guys! How do you assign the LOD to other pieces? It has to be included in the heirarchy right? So that means they all have to be linked to the MAIN?

    =|Goldenpig
    : DBeck
    =|Goldenpig
    www.facebook.com/dannybeckart

  9. #9
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    Irivne, CA
    Posts
    640

    Default RE: Missing Pieces on models....

    OK! I got it figured out...everything else that is.... now I just need a quick tutorial in setting the wheel animation..
    Can someone outline that for me real quick?

    GP60M COMING SOON! WOO HOO!
    =|Goldenpig

    : DBeck
    =|Goldenpig
    www.facebook.com/dannybeckart

  10. #10
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    Unremarkable
    Posts
    3,059

    Default RE: Missing Pieces on models....

    Did you give the model animation frames more then 1? If it's one, nothing is going to turn....I like 8 the best....

    Take care!

    Kurt

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •