Results 1 to 6 of 6

Thread: Activity Editor question

  1. #1
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    .
    Posts
    20

    Default Activity Editor question

    I tried to load the activity editor and got the msg: Error reading train data base file" and then I flipped through 4 files it said it could not read.... program paused and then the wonderful "encountered and error" screen came up and ended activity editor. I moved the four files in question to a new folder I called "Potential Problem Files" and then re-started activity editor. Two of the files I moved came up again as not being able to be read. I don't see either in the trains\trainset file? What am I doing wrong?

  2. #2
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Woodburn, OR, USA.
    Posts
    1,770

    Default

    Those items are probably part of a consist file that the AE is reading. The AE is making sure all items in the consist files are present in the TRAINSET folder and apparently 4 items have issues. That's the only thing I can think of.
    Bill
    Rule of The Day: 147.7.16.B
    When all previously LISTED Trainhandling braking methods fail to produce desired results......JUMP!!!! Either way it's gonna hurt.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Hanover Park, Il., USA.
    Posts
    9,339

    Default

    http://steam4me.railpage.org.au/trainsim/index.html

    Try looking here, they recently added an "error message" section with all kinds of good information on cures, including this message!

    Neil

  4. #4
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    .
    Posts
    20

    Default Still have problems loading

    I took your suggfestion and ran Route-Riter and found and corrected the consist problem. Now when I try to load Acitivity Editor all I get is the "encountered a problem send a message screen." To many things for MSTS to look at?

  5. #5
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    Bridgeview, Illinois
    Posts
    5,230

    Default

    Quote Originally Posted by raallison View Post
    I took your suggfestion and ran Route-Riter and found and corrected the consist problem. Now when I try to load Acitivity Editor all I get is the "encountered a problem send a message screen." To many things for MSTS to look at?
    Did you try setting your desktop resolution to 16 bit colors instead of 32 bit?
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    [URL="https://www.facebook.com/ken.plaza.9"]My Facebook Page
    [/URL][URL="http://jeffreywimberly.proboards.com/"]Rails of the World Forum
    [/URL][URL="http://frankoburns.proboards.com/"]Mophouse-MLTDownloads Froum[/URL]

  6. #6
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Lafayette, LA
    Posts
    1,068

    Default

    You still have problems with a wag or eng file. Take out ones you have installed since the last time it worked and then add a few back at a time until you get the crash. Keep narrowing it down unitl you hit on it.
    Kevin Arceneaux
    Cry havoc and let slip the dogs of war
    What do you call one delusional person? Insane.
    What do you call a billion delusional people? A religion.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
-->