Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Editor only loading "Loose Consists" for certain routes

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Oshawa ON
    Posts
    1,675

    Default Editor only loading "Loose Consists" for certain routes

    Hello, I am getting confused while using this fine editor, for the most part it works great - for some Routes. I went to utilize it with the SLI Mactier Route, specifically the new Activity CP 5826 and found that ONLY the Loose Consists show up. I found this also with activities in Bala 2.0 & Allegheny, but Surfliner shows all properly as does NEC.

    Is there a "Setting" that I am not aware of? I tried looking up usage of TSRE5 Consist Builder in Help but had no luck with this issue. It is a nice working program, that is relatively easy to use, but why is it not reading ALL Activity Consists? I have version TSRE5_V0.698. Strange that ConBuilder picks up all the consists as well as the loose consists, but I have found TSRE5 CE easier and faster loading.

    Any help would be appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    Huntsville, AL
    Posts
    4,663

    Default

    Have NEVER use the TDRE5-CE's Activity Consists tool to do anything but display & edit loose consists. Have tried various activities to get it to display Player and AI consists but have not found one. Which activities have you found that the TSRE5-CE displays the Player and AI consists?

    The TSRE5-AE can be used to display the name of Activity player and AI consists.
    Last edited by crstagg; 10-12-2020 at 07:19 PM.
    Charles

  3. #3
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    known universe
    Posts
    2,191

    Default

    I'm confused also, ALL consists show up for me --- Activity CP 5826 --- and any & all other routes. Recheck your work, make sure you are using the TSRE CE correctly..or post some screen shots of the problem.

    Don, I just had a thought ( my first one of the day ) perhaps you are led to believe they don't show because the file name and the descriptive names are different.
    For instance in CP 5826 CP111_AI is shown in TSRE CE by it's descriptive name "CP 111 AI Vaughan-Vancouver". I've always thought it would make it a lot easier if people would use the same name for both the file name and the descriptive name. I don't know if you can change the TSRE CE to show file names instead of descriptive?
    Last edited by R. Steele; 10-12-2020 at 08:35 PM.
    Cheers, Gerry
    It's my railroad and I'll do what I want! Historically accurate attitude of US Railroad Barons.
    Forever, ridin' drag in railroad knowledge.


  4. #4
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    Huntsville, AL
    Posts
    4,663

    Default

    Quote Originally Posted by R. Steele View Post
    .............or post some screen shots of the problem.

    ................
    Good idea here is one that only shows Loose Consists.
    LConly.JPG

    BTW this activity has the player and 10 AI Traffic Consists as well as the listed Loose Consists.
    Now it is your turn, Gerry, to post a screen shot of TSRE5-CE listing an Activity's Player and Traffic consists. ;-)

    FYI the TSRE5 Activity Editor and I assume the Timetable are the ONLY activity creating tools that can provide a name other than "Loose Consist" to stationary consists.
    Last edited by crstagg; 10-12-2020 at 09:03 PM.
    Charles

  5. #5
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    St-Joseph du Lac, Quebec, Canada.
    Posts
    290

    Default

    Gerry,
    Thanks for the remark of the A1 consist CP111.I will use the the same name for the file and the descriptive one in my future act.
    Just learning something new,I'll put this in my suitcase
    Regards,Claudie.

  6. #6
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    Huntsville, AL
    Posts
    4,663

    Default

    Quote Originally Posted by R. Steele View Post
    I'm confused also, ALL consists show up for me --- Activity CP 5826 --- and any & all other routes. Recheck your work, make sure you are using the TSRE CE correctly..or post some screen shots of the problem.

    Don, I just had a thought ( my first one of the day ) perhaps you are led to believe they don't show because the file name and the descriptive names are different.
    For instance in CP 5826 CP111_AI is shown in TSRE CE by it's descriptive name "CP 111 AI Vaughan-Vancouver". I've always thought it would make it a lot easier if people would use the same name for both the file name and the descriptive name. I don't know if you can change the TSRE CE to show file names instead of descriptive?
    No descriptive entry = Filename displayed
    Charles

  7. #7
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    known universe
    Posts
    2,191

    Default

    Quote Originally Posted by crstagg View Post
    No descriptive entry = Filename displayed
    Makes sense, thanks Charles.
    Cheers, Gerry
    It's my railroad and I'll do what I want! Historically accurate attitude of US Railroad Barons.
    Forever, ridin' drag in railroad knowledge.


  8. #8
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    known universe
    Posts
    2,191

    Default

    Okay, here goes, but while I was preparing these screen shots, I had another thought ( 2nd for the day ) --- that this was a trick question and you -- Charles -- were using tricky/incomplete sentence structure in not using the key words "in the same view" in the following quote from your post#4
    Now it is your turn, Gerry, to post a screen shot of TSRE5-CE listing an Activity's Player and Traffic consists, in the same view
    my addition and emphasis.

    bandicam 2020-10-12 19-17-48-799.jpg bandicam 2020-10-12 19-22-08-031.jpg

    By using Ged's most excellent program you can see exactly what files are used for any activity. The TSRE CE does show all "loose consists" (as you have accurately shown) and all CONSISTS in the "Consists-All" view (which you have neglected to show -- but I'm sure you know about it ) "Next round?" "Game,set,match?" "end of inning?" "perfect frame?"

    Here's the CP 5826 activity using Act Manager
    bandicam 2020-10-12 19-46-35-824.jpg
    Last edited by R. Steele; 10-12-2020 at 11:48 PM.
    Cheers, Gerry
    It's my railroad and I'll do what I want! Historically accurate attitude of US Railroad Barons.
    Forever, ridin' drag in railroad knowledge.


  9. #9
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Oshawa ON
    Posts
    1,675

    Default Editor only loading "Loose Consists" for certain routes

    OK, now here is my 2-cents worth:
    Here are two examples, the first is Mactier CP 5826 which only shows "Loose" Consists, the second one shows Surfliner Activity showing ALL Consists in the list, Loose as well as AI & Player Trains.
    I do not have all the equipment for all the Activities in all the Routes I have, so I have to substitute some. Also some I just do not like, so I put in something else, like a CN Loco in a sea of BNSF Orange.
    Also I do not like having to be opening and closing all sorts of Programs to do what ConBuilder has done for so long, but with CB not being able to read some and TSRE5 not able to accomplish it either, my poor old brain hurts!

    TSRE5 Consist Editor 1.jpg

    TSRE5 Consist Editor 2.jpg

    I would really like to be able to use One Editor and get the job done.
    Thank you for the replies.

  10. #10
    Join Date
    May 2010
    Location
    Worksop, UK
    Posts
    2,217

    Default

    Hi Don,
    At the top left of the display, you'll see "Show" followed by a box with "Activity Consists". This same box also contains a 'drop-down' arrow - click it and select "Consists". You will then see a list of the 'normal' consists.

    To re-select loose consists for an activity, select "Activity Consists", click the "Route" box to select the required route, then click the "Activity" box to select the required activity.

    I don't think 'true' 'loose' consists are shown on the main "Consists" list because it wouldn't be very helpful (ie duplicate numbers!), but I could be wrong!

    Cheers,
    Ged
    Last edited by slipperman; 10-13-2020 at 12:29 PM.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
-->