Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Open rail settings

  1. #1
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Brough UK
    Posts
    1,547

    Default Open rail settings

    I just picked up a new windows 10 computer and I was wondering if anyone knows what the settings
    are for the video, experamental and simulation.

    Or does someone have a link for these? I must admit OR looks even more amazing now.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    known universe
    Posts
    2,059

    Default

    Here's mine, quite a lot depends upon your system, type and power of cpu and graphics card -- others will have suggestions, OR is robust and flexible, so experiment until you are familiar with the options and find something that works for you. Manual is good source of info for this subject.
    bandicam 2020-10-20 12-56-56-362.jpg ( hard to read ) Dynamic Shadows and Shadow for all shapes will substantially affect FPS, user choice.

    bandicam 2020-10-20 13-02-39-042.jpg Adhesion proportional to rain,snow, fog is still not prototypically accurate, needs work.

    bandicam 2020-10-20 13-04-01-617.jpg
    Cheers, Gerry
    It's my railroad and I'll do what I want! Historically accurate attitude of US Railroad Barons.
    Forever, ridin' drag in railroad knowledge.


  3. #3
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    .
    Posts
    2,500

    Default

    If you have any OR-only routes from TS, just use the settings they show in the documentation and customize from there

  4. #4
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Hanover Park, Il., USA.
    Posts
    9,259

    Default

    Model-Instancing: I see so many people have this option checked. I have always had issues with it, where I get vegetation and certain other objects flash quite a bit when it's enabled.
    Neil

    Here at home, in the railroad mayhem capital of the world.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Brough UK
    Posts
    1,547

    Default

    Well I did a Mix of Gerry and MRL it looks so beautiful and the testures really stand out now.I hope to in the next few days swith over to OR with Reshader. After I get everything reloaded. The price for the computer was worth it and this one will last for a few years.

  6. #6
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    Somewhere south...
    Posts
    2,478

    Default

    Take very good care of it... the better, the happier you will be! Welcome back tho...
    Dave Edwards


  7. #7
    Join Date
    May 2010
    Location
    Metairie, Louisiana
    Posts
    791

    Default

    Michelle,

    I would like to personally congraduate you on getting a new computer. I hope you find working with it a pleasant experience.

    Parker B. - A Misplaced Midwesterner.
    Also known as Mr. Two Bits and Mr. Squarewheels.

  8. #8

    Default

    Dear Gentlemen,

    Never had an issue with OR since many years up to the new daily unstable releases.

    I noticed that there is a "Work in progress Monogame migration".
    Since then I have everething "Pixelated", steam smoke is in yellow colour, and my FPS drops to 8.
    I searched in many pages to see what is that problem and found nothing.
    Does I need to download some Mono libraries?

    My last good working build is "U2020.10.13-0651".
    Thank you very much in advance!

  9. #9
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    Chippenham, Wiltshire, UK.
    Posts
    6,923

    Default

    The latest unstable versions have a bug that is generating technicolor smoke/steam and other video artifacts .
    Beer is not a matter of life or death, it is much more serious than that.

  10. #10
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    .
    Posts
    2,500

    Default

    The real question is as monogame integration continues, at what point does one need the monogame prerequisites installed?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •