Results 1 to 7 of 7

Thread: Numbers on Mileposts Not Showing Up

  1. #1
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    USA.
    Posts
    29

    Default Numbers on Mileposts Not Showing Up

    After finishing the trackwork in my latest project, The Hoosac Tunnel, I've run into a problem setting up the mileposts. I'm using TSRE for the first time and love the enhancements, however, the mileposts remain blank when I try to put a mileage number on them. I've scoured the Forum for a remedy, however, I have not found any. I have no problem setting up a milepost, but cannot add the mileage number to them. Any thoughts or ideas would be most appreciated.

    Paul Raynes

  2. #2
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    SW MO
    Posts
    706

    Default

    You give the milepost a number in TSRE in the properties pane on the left. The number won't show in TSRE but will in game.
    mp.JPG
    Any milepost in particular? Are they just showing and placing as a shape?
    Oh, and they need to set up in the speedpost.dat file in the routes root folder.
    Looks like this,

    [email protected]@@@@@@@@@JINX0t1t______

    Speed_Warning_Sign_Shape ( Us2TmpRedSpd.s )
    End_Restricted_Shape ( us2ResSpeed.s )

    Speedpost_Set
    (
    Name ( UnitedStates )
    Speed_Sign_Shape ( US2PerSpeedL.s 1
    -0.124 1.738 -0.185 0)
    Speed_Warning_Sign_Shape ( US2AdSpeedL.s 1
    -0.006 2.046 -0.185 0)
    Speed_Resume_Sign_Shape ( us2ResSpeed.s 1 0 0 0 0)
    Speed_Digit_Tex ( signnumbers.ace )
    Speed_Text_Size ( 0.25 0.25 0)
    Milepost_Shape ( US2Milepost.s 3
    -0.00008 1.25 0.07551 180
    -0.03898 1.25 0.00013 60
    0.03878 1.25 0.00013 -60)
    Milepost_Digit_Tex ( signnumbers.ace )
    Milepost_Text_Size ( 0.11 0 -0.11)

    You will have to make sure the mileposts you want to use are included in this file.

    Randy

  3. #3

    Default

    Huge difference between speed post and milepost....

    Sent from my SM-G981U using Tapatalk

  4. #4
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Maine
    Posts
    1,378

    Default

    Modern day Hoosac Tunnel route, or 1950's era as designed on your other B&M routes?

    Also this makes me curious on the mileposts, if it's worth actually having an dds file with the numbers, and having several "shapes" for each individual milepost.. something I've been debating for awhile with my own routes..
    https://i.imgur.com/LPZNEX4.png
    Conductor - Eastern Maine Railway
    Probably on everyone's ignore list by now.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    SW MO
    Posts
    706

    Default

    Quote Originally Posted by eolesen View Post
    Huge difference between speed post and milepost....

    Sent from my SM-G981U using Tapatalk
    Speedpost.dat also has the milepost data.
    The one I use has speedpost and milepost data for several different types. I've added some from different routes and modified some.

    Randy

  6. #6
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    USA.
    Posts
    29

    Default

    Hi Shawn,
    Thanks for your reply. My Hoosac Tunnel route is based in the early 1950's (i.e. double tracked, Mechanicville with its full yard, etc.). Hope that peaks your interest.

    Paul

  7. #7

    Default

    Sorry if this is the basics for troubleshooting... but something isn't right from what you've told us...

    1) are the mileposts correctly described in the speedpost.dat file?
    2) is there a valid .ace file with the sign numbers?
    3) are you placing these as a milepost object vs. a static object?
    4) are the settings in milepost_text_size correct and projecting the numbers inside or outside the actual shape?
    Last edited by eolesen; 03-19-2022 at 11:45 AM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •