Results 1 to 8 of 8

Thread: Rail chatter install fail

  1. #1

    Default Rail chatter install fail

    Hi Guys,

    gtaradiochatter.zip Am attempting to install the contents of this file to a locomotive for possible use in a pending video.
    The file has 647 downloads and having trawled through 30 plus pages of search results with no mention of difficulties it is a safe bet that the problem is at my end.
    I will briefly outline the process I employed - I have little experience with the sound aspect of Open Rails. As a result the instructions were somewhat confusing with the introduction of nominated route and sound sets. However I determined that I should place the CN Radiochatter file into a newly created Common.SND folder and then via cut and paste updated the relative Cab.sms file. I then increased the number of Streams from 21 to 35 to account for the 14 applicable to the newly introduced radiochatter stream. And the end result is........nothing. After the unsuccessful run of the locomotive I referred to the Open Rails log and it makes specific mention as per the following

    Warning: 17 missing Stream(s) in C:\1OpenRails-Niagara Corridor\trains\trainset\CN_ES44DC_2295\sound\GE_E S44AC_cab.sms:line 516

    Warning: Expected depth 0; got depth 2 at end of file (missing ')'?) in C:\1OpenRails-Niagara Corridor\trains\trainset\CN_ES44DC_2295\sound\GE_E S44AC_cab.sms:line 517

    I'm betting that the locomotive 'knows' the radiochatter exists but for whatever reason is unable to locate same. And the reference to '17 missing streams' suggests three in some other capacity are missing however if I don't introduce the radiochatter file nothing else is impacted with the locomotive operation.

    If someone well versed in sound could run their eye over my situation then would be much appreciated.
    Thanks
    Duncan

    Youtube VirtualRail Videos https://www.youtube.com/channel/UC_n...Il9n04SiReiZDw

  2. #2
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    Eltham, Victoria, Australia.
    Posts
    7,177

    Default

    Always post the complete or log.
    Cheers
    Derek

  3. #3

    Default

    Hi Derek,

    I don't see an option to attach a copy of the log to this reply. I did copy it prior to continuing on with operating Open Rails. Could it be 'insert image'?

    Regards,
    Duncan

  4. #4
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    Eltham, Victoria, Australia.
    Posts
    7,177

    Default

    Bottom of screen,
    go advanced
    manage attachments
    Cheers
    Derek

  5. #5
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Little Falls, MN
    Posts
    237

    Default

    Space was found in between your SMS file - maybe eliminate the space in between E and S44AC, that was the root of your issue.

  6. #6

    Default

    Thanks Derek, will now attempt to attach the log.

    Zach, I see what you refer to in the log entry however that gap is not apparent in the naming of the actual cab sms. I will attempt to attach the sms.

    Update - Trainsim states the log file exceeds the size permitted for upload and the cab sms is an invalid file.
    There is no guarantee I would use the radiochatter anyway so perhaps a step too far.
    Appreciate your efforts
    Duncan

  7. #7
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    Eltham, Victoria, Australia.
    Posts
    7,177

    Default

    Zip the log file and post it, don't worry about the sms file.
    Cheers
    Derek

  8. #8

    Default

    Learning as I go but hope this zip file survives the journey

    Regards
    Duncan
    Attached Files Attached Files

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •