Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 37

Thread: Report bugs for Update 5.23.2022 here

  1. #1
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Metro Vancouver
    Posts
    3,223

    Default Report bugs for Update 5.23.2022 here

    Please report any bugs you find here in this thread. Remember to explain what happened and if the issue was repeated or a one off happening..

    Thanks and yes the Dev do see what you post here.
    Work Safe play hard

  2. #2
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    .
    Posts
    607

    Default

    Disregard

  3. #3
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    .
    Posts
    607

    Default

    --Keyboard commands are still bound to the simulator when an editable dialog box such as User Notes, train naming, saving, etc. are open (If you type 'wet vehicle' the avatar moves forward, the wipers turn on and the whistle blows). Additionally, when you attempt to reassign the up/down/left/rights key in the Keyboard Menu, the keys navigate away from the box, preventing the task.

    --Otto still isn't lining LAC trains into Hobart Yard

    --Wipers aren't clearing the engineer's glass on the SJVR gp40.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Metro Vancouver
    Posts
    3,223

    Default

    Quote Originally Posted by Brad3816 View Post
    --Keyboard commands are still bound to the simulator when an editable dialog box such as User Notes, train naming, saving, etc. are open (If you type 'wet vehicle' the avatar moves forward, the wipers turn on and the whistle blows). Additionally, when you attempt to reassign the up/down/left/rights key in the Keyboard Menu, the keys navigate away from the box, preventing the task.

    --Otto still isn't lining LAC trains into Hobart Yard

    --Wipers aren't clearing the engineer's glass on the SJVR gp40.

    reported and was missed about the wipers..Thanks
    Work Safe play hard

  5. #5
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Yamba, N.S.WALES, Australia
    Posts
    4,584

    Default

    A couple of graphical oddities since the update, seen from the cabview (not external and not head-out) and not with the SD locos.

    This first one is a perfect, dark, circle which moves randomly across the view, sometimes disappearing and then re-appearing.
    Run8_UFO.jpg


    The second is a dark, grainy blur just above the bottom edge of the screen and a shadow effect (covering the speed boards in this image).
    Run8_Shadow.jpg


    Note that neither anomalies appear when using the CSX locos on A-Line/Waycross, only on the BNSF/UP units and it doesn't matter what time of the day it is.
    IBM XT i386; 512Kb RAM; 5.25" FDD; 1.4Mb FDD; 5Mb HDD; VGA 256-colour graphics card; AdLib soundcard; DR DOS 6.0; Windows 3.0

  6. #6
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    .
    Posts
    607

    Default

    I am experiencing the same dark blob Bruce describes.

  7. #7
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    St. Catharines, Ontario, Canada.
    Posts
    4,121

    Default

    CARS PICK SWITCHES AND DERAIL TOO OFTEN

    I built and ran an 8300 foot train at 1.2 HPT yesterday for Q455 Waycross to Taft (5 big units up front the 5th was isolated). 3 times on this trip I picked a switch that caused a car to derail. I'm not sure what the likleyhood of this is in real life but it seemed a little too much.

    Thanks

    Sean
    Railroader - Coming To Steam 2023
    My Discord https://discord.gg/HDKbMDzdzm
    My YouTube https://www.youtube.com/c/SeanMurrellRTS

  8. #8
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    St. Catharines, Ontario, Canada.
    Posts
    4,121

    Default

    AI SPAWN BUTTONS DISAPPEAR

    I was over at Callahan trying to adjust the spawn rates when I was down to the Reefers. My server is on so I haven't tried relaunching, but the only way the buttons would appear again is if I spawned a train. Even after doing this I could never back out and the button would disappear again. Now I'm stuck in Callahan Reefers. Assuming main menu will reset this issue.

    I have seen other wonky stuff where it defaults back to Bolen when in certain menus.

    Thanks

    Sean
    Railroader - Coming To Steam 2023
    My Discord https://discord.gg/HDKbMDzdzm
    My YouTube https://www.youtube.com/c/SeanMurrellRTS

  9. #9
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    St. Catharines, Ontario, Canada.
    Posts
    4,121

    Default

    Quote Originally Posted by SurvivorSean View Post
    AI SPAWN BUTTONS DISAPPEAR
    Seems to be a bug related to probablility adjustment as the same thing happened when adjusting Bolen immediately after changing several probabilities on that page.

    Just clicking on a category seems to get the buttons back. I guess the focus is on the bars and the buttons dissapear.

    Thanks

    Sean
    Last edited by SurvivorSean; 06-05-2022 at 09:46 AM. Reason: Work around found
    Railroader - Coming To Steam 2023
    My Discord https://discord.gg/HDKbMDzdzm
    My YouTube https://www.youtube.com/c/SeanMurrellRTS

  10. #10
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    San Diego, CA, USA.
    Posts
    294

    Default

    The black sun is a reflection glitch in the shader when you're pointed in just the right direction, and is not specific to any particular route or region.

    The second photo is the exact same thing, but seems bigger because the glitch is on a "rougher" part of the glass where there's dirt.

    Either way, you're seeing the sun reflected below the horizon, and it's dark because the color sent to the shader is zero.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •