Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: TSRE5 RE will not Load Cajon Pass v4

  1. #1
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Oshawa ON
    Posts
    1,825

    Default TSRE5 RE will not Load Cajon Pass v4

    Hello, again. I am having an issue with TSRE5 Route Editor suddenly not loading Cajon Pass v4. It was loading fine the last time I checked, but that was quite a while ago. I did have a look at the Log Entries and WOW! How do you decifer all that information?
    I found it pointed out a couple of shape errors and a few World Files? What would I look for, the route runs fine and TSRE5 loads the Consist Editor just fine. I am using TSRE5 v0.7.002. It also loads other routes just fine as well.
    For some reason I cannot forward the TSRE5 Log? T-S says invalid file when compressed and too big uncompressed.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    known universe
    Posts
    2,853

    Default

    Quote Originally Posted by Don6218 View Post
    Hello, again. I am having an issue with TSRE5 Route Editor suddenly not loading Cajon Pass v4. It was loading fine the last time I checked, but that was quite a while ago. I did have a look at the Log Entries and WOW! How do you decifer all that information?
    I found it pointed out a couple of shape errors and a few World Files? What would I look for, the route runs fine and TSRE5 loads the Consist Editor just fine. I am using TSRE5 v0.7.002. It also loads other routes just fine as well.
    For some reason I cannot forward the TSRE5 Log? T-S says invalid file when compressed and too big uncompressed.
    Copy the last lines (five last or so ) of the TSRE log and post here...those lines usually show where the program is hanging up.
    Cheers, Gerry
    It's my railroad and I'll do what I want! Historically accurate attitude of US Railroad Barons.
    Forever, ridin' drag in railroad knowledge.


  3. #3
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Oshawa ON
    Posts
    1,825

    Default

    OK, sounds good. Here it is:
    [I] Nowy 336 shape: "C:/msts-1/microsoft games/train simulator/routes/CajonPass4/shapes/USDecidClump4.s"
    [I] Nowy 337 shape: "C:/msts-1/microsoft games/train simulator/global/shapes/A1t1000r20d.s"
    [I] w file uncompressed "C:/msts-1/microsoft games/train simulator/routes/CajonPass4/world/w-012798+014044.w"
    [I] 51
    [I] w file uncompressed "C:/msts-1/microsoft games/train simulator/routes/CajonPass4/world/w-012798+014045.w"
    [I] 0
    [I] W file: not exist "C:/msts-1/microsoft games/train simulator/routes/CajonPass4/world/w-012798+014046.w"
    [E] qUncompress: Z_DATA_ERROR: Input data is corrupted
    [I] Nowy 338 shape: "C:/msts-1/microsoft games/train simulator/routes/CajonPass4/shapes/uncovcop1.s"
    [I] Nowy 339 shape: "C:/msts-1/microsoft games/train simulator/routes/CajonPass4/shapes/car22.s"
    [I] Nowy 340 shape: "C:/msts-1/microsoft games/train simulator/routes/CajonPass4/shapes/DJeepUS1.s"

    I hope this helps. Thank You Gerry.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    SW MO
    Posts
    756

    Default

    Just out of curiosity, I have no idea if this will work, but, try a different settings.txt.
    settings.zip

    Randy

  5. #5
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    known universe
    Posts
    2,853

    Default

    "c:/orts/or_profiles/cajon_teh/routes/CajonPass4/shapes/USDecidClump4.s"
    [I] w file uncompressed "c:/orts/or_profiles/cajon_teh/routes/CajonPass4/world/w-012798+014044.w"
    [I] 51
    [I] W file: not exist "c:/orts/or_profiles/cajon_teh/routes/CajonPass4/world/w-012798+014045.w"
    [I] W file: not exist "c:/orts/or_profiles/cajon_teh/routes/CajonPass4/world/w-012798+014046.w"
    [E] qUncompress: Z_DATA_ERROR: Input data is corrupted

    [I] Nowy 271 shape: "c:/orts/or_profiles/cajon_teh/routes/CajonPass4/shapes/7Copcar.s"
    [I] Nowy 272 shape: "c:/orts/or_profiles/cajon_teh/routes/CajonPass4/shapes/chvy_sub.s"
    [I] Nowy 273 shape: "c:/orts/or_profiles/cajon_teh/routes/CajonPass4/shapes/Pathfinder2.s"
    [I] Nowy 274 shape: "c:/orts/or_profiles/cajon_teh/routes/CajonPass4/shapes/Mazda323.s"
    [I] Nowy 275 shape: "c:/orts/or_profiles/cajon_teh/routes/CajonPass4/shapes/uncovcop1.s"
    [I] Nowy 276 shape: "c:/orts/or_profiles/cajon_teh/routes/CajonPass4/shapes/car4.s"
    [I] Nowy 277 shape: "c:/orts/or_profiles/cajon_teh/routes/CajonPass4/shapes/Swiftdbl.s"
    [I] Nowy 278 shape: "c:/orts/or_profiles/cajon_teh/routes/CajonPass4/shapes/BMW525i.S"
    [I] Nowy 279 shape: "c:/orts/or_profiles/cajon_teh/routes/CajonPass4/shapes/BMWmini.s"
    [I] Nowy 280 shape: "c:/orts/or_profiles/cajon_teh/routes/CajonPass4/shapes/Jp1Truck1.s"

    Just open Cajon4 with TSRE and there is some similarities between my log and yours...BOLD... above.

    However, the route opens for me. Do you have a working backup of the route? If it was me I would rename your current Cajon 4 or move it out of the routes folder and replace it with the good backup, then try to open it.

    Perhaps a person familiar with TSRE will look in...that's all I've got...I was hoping it would point to something more definite than what we are both seeing.
    Cheers, Gerry
    It's my railroad and I'll do what I want! Historically accurate attitude of US Railroad Barons.
    Forever, ridin' drag in railroad knowledge.


  6. #6
    Join Date
    May 2010
    Location
    Worksop, UK
    Posts
    2,604

    Default

    Hi Gerry and Don,
    I'll admit that I'm quite out of my depth here so my comments may be absolute rubbish - if so, please say!!

    I have installed Cajon Pass v4 from the library together with updates to v4.1 and v4.2
    The route doesn't have any World files numbered w-012798+014045.w or w-012798+014046.w.
    Route_Riter only shows a few missing TERRTEX Snow textures and MSTS loads and runs the route without error.

    Maybe an Open Rails upgrade has been released, but I'm not able to find it!

    Cheers,
    Ged


  7. #7
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    known universe
    Posts
    2,853

    Default

    Randy -- much of what you have in your settings txt is foreign to me, one thing did stand out... writeTDB = true ... I don't know if that's a good idea for someone like myself ( and perhaps Don ) having changes written to the TDB...for safety sake if you are only using the TSRE to work with activities ( or move bushes and trees ) shouldn't this entry be: writeTDB = false.
    Cheers, Gerry
    It's my railroad and I'll do what I want! Historically accurate attitude of US Railroad Barons.
    Forever, ridin' drag in railroad knowledge.


  8. #8
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    known universe
    Posts
    2,853

    Default

    Quote Originally Posted by slipperman View Post
    Hi Gerry and Don,
    I'll admit that I'm quite out of my depth here so my comments may be absolute rubbish - if so, please say!!

    I have installed Cajon Pass v4 from the library together with updates to v4.1 and v4.2
    The route doesn't have any World files numbered w-012798+014045.w or w-012798+014046.w.
    Route_Riter only shows a few missing TERRTEX Snow textures and MSTS loads and runs the route without error.

    Maybe an Open Rails upgrade has been released, but I'm not able to find it!

    Cheers,
    Ged

    Ged, I have to chalk it up to the mysteries of train simming...according to my notes I have Ver4.2 installed with some newer Patrick Wise terrain textures. I've been using this route for quite some time with no issues, I cannot account for the differences in world files. Perhaps Don and I are living in another world???

    bandicam 2022-08-30 13-51-20-166.jpg
    Cheers, Gerry
    It's my railroad and I'll do what I want! Historically accurate attitude of US Railroad Barons.
    Forever, ridin' drag in railroad knowledge.


  9. #9
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Oshawa ON
    Posts
    1,825

    Default

    Yes, my thinking as well. Yes, I have Back-ups of all my routes.

  10. #10
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Oshawa ON
    Posts
    1,825

    Default

    Possible just something between OR and TSRE5?

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •