Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 22

Thread: Certain locomotives not showing

  1. #11
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    .
    Posts
    2,109

    Default

    Thanks, Randy. That was the obvious answer to me, too, when I first noticed the error some time ago. But Type (Diesel) is correct in the eng files of the offending locos, as are other components of the eng file that point to diesel (such as fuel, RPMs, etc).

  2. #12

    Default

    Re: In Randy's example . . .
    In the Type line is a space needed before and after the Diesel in parenthesis?
    ............Vince ..............
    ...... Author NECv4 .......
    .... LIRR BUILD PHOTOS ....
    ...... Eschew Obsfucation ......

    On the The Statue of Liberty in New York Harbor there is a Tablet. On it is written:
    "Give me your tired, your poor, your huddled masses yearning to breathe free,
    the wretched refuse of your teeming shore, send these, the homeless, tempest-tossed to me,
    I lift my lamp beside the golden door!"

  3. #13
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    Eltham, Victoria, Australia.
    Posts
    7,285

    Default

    No parenthesis in any of mine.
    Spaces yes.

    Type ( Engine )

    Type ( Diesel )
    Cheers
    Derek

  4. #14
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    .
    Posts
    2,109

    Default

    Yup. My files show

    Type ( Engine )

    near the beginning of the eng file and

    Type ( Diesel )

    near the middle of the eng file, after the light and exhaust definition sections.

    I also have 3 or 4 that show up in TSRE according to the Wagon( xxxx ) line in the eng file rather than the Name ( xxxx ) line. They're all payware models, by reputable vendors. Other models by the same vendors, even in the same package, don't have the issue. I've given up trying to figure it out. I'm just offering my experience as an example to match the OP's.

  5. #15
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    .
    Posts
    3,251

    Default

    It may be a format problem. There may be something on the same line as "Type ( Diesel )" the should be moved to the following line.
    Regards,

    Eric

  6. #16
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Brockville, ON, CA
    Posts
    3,071

    Default

    Might help everyone of you posted the eng file here, might just be something simple that needs to be changed.

    Paul :-)

  7. #17
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    .
    Posts
    2,109

    Default

    As I said, these are payware. So I'm not posting any files here.

  8. #18
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Brockville, ON, CA
    Posts
    3,071

    Default

    OK, but an engine file doesn't contain anything different then a free engine file.

    Paul :-)

  9. #19
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    known universe
    Posts
    2,892

    Default

    Quote Originally Posted by yellowdog View Post
    As I said, these are payware. So I'm not posting any files here.
    Like Paul said, the eng file can be posted...following are sections that might cause your problem....file from one of the eng files that do not appear for you ---- From the Diesels West CN C40-8 set:
    Code:
    [email protected]@@@@@@@@@JINX0D0t______
    
    Wagon ( CN2104
    	Type ( Engine )
    	WagonShape ( CN2104.s )
    	Size ( 3.432m 5.03m 21.37m )
    	comment( 395250lbs US )
    	Mass ( 179.3t )
    	WheelRadius ( 20in )
    	InertiaTensor ( Box ( 3.432m 5.03m 21.37m ) )
    Coupling (
    Code:
    Engine ( CN2104
    	Effects (
    		DieselSpecialEffects (
    			Exhaust1 (
    			0.1 4.961 -3.257
    			0 1 0
    			0.27
    			)
    		)
           	)
    	Wagon ( CN2104 )
    	Type ( Diesel )
    	MaxPower ( 2966.37kW )
            comment( 4000 HP x 83% efficiency )
    	MaxForce ( 591.5kN )	
    	MaxContinuousForce ( 490.95kN )
         	MaxVelocity ( 72mph )
    	MaxCurrent ( 1800A ) 
    	WheelRadius ( 20in )
    	comment( sanding system is switched off when faster than given velocity )
    	Sanding ( 15mph )
    	NumWheels ( 4 )
    	MaxTemperature ( 120 )
    	MaxOilPressure ( 90 )
    
     	CabView ( dash8_standard_CP.cvf )
    Code:
    Name ( "DW CN DASH 8-40C 2104")
        	Description (
          "GE DASH 8-40C(C40-8) by            DIESELS WEST                 "+
          "The Dash 8 was the first GE locomotive "+
     	"to fully integrate computer systems with power equipment "+
    	"and locomotive control. "+
    	"3 onboard computers are linked to sensors located "+
    	"on power components of the locomotive. "+
    	"They help to optimize performance and also provide "+
     	"early warning of overuse to expensive equipment, before costly damage occurs. "+
    	"----------------------------"+
      	"GE 8-40C STATISTICS                             "+
    	"H.P. 4,000            "+
    	"Engine:7FDL 16 cyl.              "+
    	"First year built: 1987 "+
          "Domestic units sold: 581 "+ 
    	"Major Purchasers:                UP,CSX,CNW,CONRAIL   "
        	)
    )
    I've made some modifications to these files...if you are missing a description section ( or quotes ) that could give you problems. Wagon section Type should be Engine ---and--- Engine section Type should be Diesel.

    IF you would post a complete file people would be able to help you troubleshoot your problem.
    Cheers, Gerry
    It's my railroad and I'll do what I want! Historically accurate attitude of US Railroad Barons.
    Forever, ridin' drag in railroad knowledge.


  10. #20
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    Eltham, Victoria, Australia.
    Posts
    7,285

    Default

    Quote Originally Posted by yellowdog View Post
    As I said, these are payware. So I'm not posting any files here.

    eng files are not subject to copyright.
    or you could give us the filename.
    Cheers
    Derek

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •